پروتکل خانه هوشمند یکی از دغدغه های مهم فعالان این صنعت است چنانچه در سالهای اخیر، صنایع با این مشکل مواجه شدهاند که چگونه دستگاهها را با حداقل سیمکشی به یکدیگرمتصل کنند تا بتوانند تبادل اطلاعات انجام دهند.
شرکت فیلیپس زمانی که نیاز به اتصال بسیاری از آی سی ها به یکدیگر داشتند با این مشکل مواجه شد. صنایع خودرو زمانی که نیاز به اتصال دهها میکروکنترلر در هر خودرو داشت با همین مشکل مواجه گردید. اخیراً با وجود خانه های هوشمند، این مشکل به بخشی از دغدغه هر خانه هوشمند تبدیل شده است.
به عنوان مثال، ممکن است بخواهید خانه هوشمند خود را با لوازم جانبی تولید کنندگان مختلف بسازید و می خواهید دستگاه ها با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. علاوه بر این، ممکن است بخواهید آنها را از طریق یک برنامه مرکزی یا دستیار صوتی[1] کنترل کنید.
راه حل برای این مشکل با معرفی مدارهای مجتمع (IIC) [2]و کنترلرهای شبکه محلی[3] (CAN) آغاز شد. هر دو راه حل شبکه های سیمی هستند که به آی سی ها و میکروکنترلرها اجازه می دهند در یک شبکه وصل شوند تا با هم ارتباط برقرار کنند.
در اتوماسیون خانه هوشمند، تعدادی از پروتکلهای رایج اتوماسیون خانه هوشمند که به دستگاههای مختلف اجازه میدهد با هم صحبت و ارتباط برقرار کنند، در چند دهه اخیر ظاهر شدهاند. برخی از پروتکلهای خانه هوشمند تحت چتر آنچه اینترنت اشیا [4] نامیده میشود قرار میگیرند.
پروتکل های پیشنهادی را می توان در شبکه های سیمی به عنوان مثال X10، UPB, Ethernet ، شبکه های بی سیم یا رادیویی مانند ZigBee، Z-Wave، Bluetooth یا دوگانه (سیمی و رادیویی) مانند Insteon گروه بندی کرد.
انتخاب پروتکل مناسب خانه هوشمند فاکتور بسیار مهمی در برپایی این سیستم و کارکرد صحیح آن خواهد بود.اگر ندانید از چه پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند[5] برای پروژه خود استفاده کنید ورود به صنعت خانه های هوشمند می تواند یک اقدام نفس گیر باشد.
اگر برای ابزارهای خانه هوشمند[6] پروتکل مناسبی انتخاب نکنیم، در اکوسیستم خانه هوشمند آنها عملکرد درستی نخواهند داشت. عدم انتخاب پروتکل مناسب پروژه را با این خطر مواجه می کند که سخت افزار و نرم افزار انتظارات کاربران نهایی شما را برآورده نکنند. انتخاب پروتکل نامناسب می تواند منجر به کاهش طول عمر باتری، ضعف محدوده سیگنال یا اتصال ناپایدار شود.
این مقاله و مقالات دنباله آن یک نمای کلی از پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند، مزایا، محدودیت ها و امنیت آنها و همچنین نحوه انتخاب مناسب ارائه می دهد.
پروتکل خانه هوشمند چیست؟
پروتکل خانه هوشمند مجموعه ای از استانداردها است که نحوه ارتباط دستگاه های موجود در اکوسیستم خانه هوشمند را تعیین می کند. این زبان به عنوان زبان دستگاه عمل می کند و آن را قادر می سازد تا به طور یکپارچه با راه حل های خانه هوشمند دیگر تعامل داشته باشد و اطلاعات را تبادل کند. هدف اصلی یک پروتکل خانه هوشمند اطمینان از قابلیت همکاری و سازگاری بین دستگاه های فروشندگان مختلف است. بدون یک پروتکل استاندارد، دستگاههای تولید شده توسط فروشندگان مختلف با هم ارتباط برقرار نمیکنند، که این موضوع عملکرد محیط خانه هوشمند را محدود میکند.
پروتکل های ارتباطی به انتقال داده های احراز هویت و تشخیص و تصحیح خطا کمک می کنند. علاوه بر این، آنها اطمینان حاصل می کنند که دستگاه ها می توانند اطلاعات را به طور قابل اعتماد و ایمن مبادله کنند.
رایج ترین پروتکل های خانه هوشمند شامل Z-Wave، ZigBee، Wi-Fi، Bluetooth Low Energy (BLE)، Ethernet، Thread و Matter است.
دو پروتکل دیگر X10 و MQTT نیز از پروتکل های خانه هوشمند هستند که به دلیل عدم گستردگی در این مقاله به آنها اشاره نشده است.
مقایسه ۷ پروتکل پرکاربرد اینترنت اشیا (پروتکل خانه هوشمند)
در زیر جدول مشخصات پروتکلهای خانه هوشمند که در این مقاله از آنها نام برده ایم آمده است، به مواردی از جمله بهرهوری انرژی، مزایا، محدودیتها، امنیت و موارد استفاده اشاره شده است.
ما در دونالیز با توجه به نیاز شما و بر اساس پروتکل های مختلف کابلی (KNX, Ethernet,…) یا بی سیم (Wi-Fi, ZigBee,Zwave,RF433…) می توانیم به شما کمک کنیم خانه هوشمند خود را مطابق با نیازها و بودجه شخصی برپا کنید.
ما سیستم خانه هوشمندی را ارائه می دهیم که می تواند امنیت، آسایش و راحتی شما را در مدیریت روشنایی، کنترل دما و تشخیص ورود و خروج تضمین کند کند.
ما بیش از ده سال تجربه در زمینه طراحی، نصب و پشتیبانی خانه هوشمند را در همراهی مشتریان خود دارا می باشیم.
هلدینگ رهنما فردا بهترین سیستم را به شما پیشنهاد خواهد داد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید. اینستاگرام خانه هوشمند دونالیز
کلیه حقوق برای فروشگاه اینترنتی خانه هوشمند دونالیز محفوظ است .